Автото стана на 98
Автото стана на 98 / Областна администрация-Разград
Кметът на Разград д-р Валентин Василев, заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов, заместник-кмета Галина Георгиева, представители на РУО-Разград, родители и ученици отбелязаха заедно поредният 98-ми патронен празник на ПГТС”Христо Смирненски”-Разград.
Кметът поздрави учениците и ръководството за празника, пожела им да бъдат напористи и конкурентоспособни, гимназията да се развива и да предлага все така добри условия за обучение. Д-р Василев връчи награди на победителите в състезанието по футбол, които училището е организирало.
Заместник областният управител Евгени Драганов честити 98-та годишнина на гимназията и пожела на учителите на откриват нови перспективи за успешното й развитие и да бъдат все така всеотдайни към своята мисия, а на учениците – да бъдат горди, че са последователи на едно училище с почти 100-годишна история.
Част от празничното тържество бяха и награждаванията на победителите в два конкурса. Председател на комисиите на конкурса за рисунка „Автомобил на бъдещето“ и на фотоконкурса „Призвание – учител“ бе представител на Областна администрация-Разград главен експерт Диана Петрова. Бяха връчени и наградите на победителите в турнир по футбол между трите професионални гимназии – ПГТС“Христо Смирненски“, ПГССХВТ“Ангел Кънчев“ и ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“, който се е провел вчера в чест на празника. Връчени бяха и грамоти и предметни награди на изявени ученици от гимназията.
В празничното си слово директорът на училището Димитричка Ангелова с гордост обяви, че проект на гимназията, участвал в националната кампания на ПУДООС „За чиста околна среда“ е одобрен и класиран.
Тържеството бе последното за деня празнично събитие в наситената програма за патронния празник, включваща още поднасяне на венец пред паметника на патрона на училището Христо Смирненски, провеждане на игра-кръстословица и подреждане на пъзел под мотото „Аз съм ученик в ПГТС“Христо Смирненски“, кулинарно състезание, състезание по майсторско управление на МПС.

Автото стана на 98
Областна администрация-Разград

Автото стана на 98
Областна администрация-Разград