/ DarikNews
Пловдивчанка, прерязала гърлото на любовника си със стъклена чаша, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив.

Срещу 39-годишната Екатерина Андреева и сина й Стефан Спасов (21 г.) е внесен обвинителен акт в Окръжния съд за това, че на 27 декември 2018 г. в Пловдив, в съучастие, умишлено са умъртвили 63-годишния Поли Стефанов. Убийството беше извършено с особена жестокост, припомнят от прокуратурата.

Майката и синът не живеели заедно, тъй като малко след като младият мъж се родил, Екатерина заминала да работи в чужбина. През това време за Стефан се грижел баща му в пловдивско село.

През 2014 г. майката се върнала под тепетата и започнала любовна връзка с Поли Стефанов. Двамата живеели в различни жилища, като се карали и събирали и редовно между тях имало скандали. Междувременно синът на Екатерина дошъл да живее при нея. Двамата често гостували в квартирата на любовника й, която била в центъра на Пловдив. 

Оставиха в ареста 20-годишния млажеж, убил заедно с майка си 63-годишен мъж

Навръх Стефановден - 27 декември 2018 г. тримата започнали да празнуват от сутринта имения ден на младежа. Отначало те пиели бира, после минали на домашна ракия.

След като изпили по близо един литър ракия, любовниците се скарали. Мъжът упреквал приятелката си за това, че синът й е в жилището му. Към 22.30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода.

Екатерина грабнала счупена стъклена чаша от вино и я забила в шията на любовника си, който седял на фотьойла. В това време синът й държал с ръце по-възрастния мъж, за да не се съпротивлява.

63-годишен мъж е убит в Пловдив

Докато Стефан държал Поли Стефанов, майка му грабнала кухненския нож, и започнала да нанася удари по по шията на безпомощния мъж. В резултат на ударите любовникът й починал от остра кръвозагуба, става ясно от съдебномедицинската експертиза.

Гледат мярката на майка и син, обвинени в убийството на 63-годишен пловдивчанин

След подаден сигнал на тел. 112, майката и синът били отведени в полицията и задържани. Пробите за алкохол, които им били направени там, отчели 2,4 промила за Стефан и 1,8 на хиляда - за Екатерина. 

В момента Стефан Спасов е в пловдивския затвор, а майка му - в сливенския. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е от 15 до 20 години  лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.