/ Дарик архив
За час днес, (23 септември) ще бъде затворен пътя Смолян-Девин, в района на с. Широка лъка, заради честването на 140-та годишнина от рождението на Екзарх Стефан.Спирането на трафика ще е за времето между 11:00 и 12:00 ч, уточняват от Областно пътно управление в Смолян.
Заради отбелязването на годишнината, в Широка лъка пристига Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Патриархът ще бъде придружен от Светия Синод на БПЦ -БП. Честването се организира от Пловдивската митрополия.

Годишнината, на която ще присъстват Негово Светейшество и митрополитите от Св. Синод, ще се чества в храм „Успение Богородично” в селото.
Патриарх Неофит ще бъде посрещнат в храма в 09:20 ч., а от 09:30 ч. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, ще отслужи заупокойната св. Литургия.

В 11.00 часа Патриарх Неофит ще отслужи заупокойна молитва пред бюст-паметника на Екзарх Стефан, в центъра на с. Широка Лъка.

Има организиран безплатен транспорт за жители на Смолян и Девин до Широка лъка, за всички желаещи, които искат да се включат в честването на 140-та годишнина от рождението на Екзарх Стефан.