Започна ремонт на „Коматевско шосе“
Започна ремонт на „Коматевско шосе“ / Дарик радио

Кметът на Пловдив и кандидат за втори мандат Иван Тотев направи днес първа копка на ремонтните дейности на „Коматевско шосе“ в Пловдив. Те обхванат отсечката от бул. „Александър Стамболийски“ до началото на Коматево, като се предвиждат подмяна на подземната инфраструктура, както и ремонт и разширение на пътното платно.

Изпълнител на дейностите е австрийска фирма Щрабаг, която спечели обществената поръчка за извършване на всички ремонти с 30-милионния заем. Освен Коматевско шосе австрийците ще ремонтират и булевардите „Руски“ и „6-ти септември“ и ще изградят новия бул. „Северен“.

В първите няколко  седмици от началото на ремонта, Коматевско шосе няма да бъде изцяло затворено за автомобили, защото първоначалните дейности ще бъдат извървани от ВиК, което ще позволи преминаването на коли. Движението ще бъде регилирано със светофари, но все пак от местната администрация препоръчват на шофьорите, да използват обходни маршрути, ако имат такава възможност.

 

В първите месеци на 2016-та година движението по Коматевско шосе ще бъде пуснато по временна настилка, докато климатичните условия позволят да бъде положен последния слой асфалт.