/ iStock/Getty Images
Започна поетапен ремонт на 14 км от Околовръстния път на Пловдив, съвпадащ с второкласния път Пловдив-Асеновград, в участъка между кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе - при км 0 и кръговото кръстовище с Асеновградско шосе - при 14-ти км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

В етапа, който започва днес, е 2-километровата отсечка от кръстовището с Кукленско шосе до пресичането с Асеновградско шосе. За изпълнение на ремонтните работи е ограничено движението на автомобилите в този участък и трафикът преминава през Пловдив. Предвижда се ремонтът в отсечката да завърши в средата на март.

Каназирева зове за спешен ремонт на Околовръстното на Пловдив

Ремонтът на 14-километровия участък от околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка. Ще бъде подобрено отводняването.

Пътят ще е с обновени канавки. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове. Ремонтираната отсечка ще е нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради - мантинели и пътни знаци.

Прогнозната стойност на инвестицията е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".