Закриват болницата в Рудозем
Закриват болницата в Рудозем / Dariknews.bg

Пред закриване е общинската болница в Рудозем, Смолянско.Тя категорично няма да може да сключи договор със Здравната каса. Това  съобщи шефът на РЗОК д-р Кузман Гелов. Две от болниците -в Девин и Златоград, ще продължат да работят и ще сключат договори със Здравната каса по изключение. На двете здравни заведения е даден гратисен период от 3 месеца,  в който да си намерят нужните липсващи специалисти, съгласно критериите. „Отчитайки трудните комуникационни условия, с оглед предотвратяване на евентуални проблеми на достъпа до болнична помощ в общините, обслужвани от двете здравни заведения са допуснати изключения", сочат мотивите за решението за отсрочката за двете болници.

За Маданската болница положението все още не е  ясно, тъй като те имат възможност за около 50 клинични пътеки. Най-вероятно с тях ще може да се сключи договор с касата, каза още  д-р Гелов.

Жителите на община Рудозем започват протести заради закриването на общинската болница. Недоволните жители на общината организират митинг, който ще се проведе в петък пред сградата на общината. В Рудозем продължава да се събира и подписка против закриването на лечебното заведени, като до този момента са събрани над  2000 души подписа.