Заки разяснява дигиталните права на младите музикални артисти
Заки разяснява дигиталните права на младите музикални артисти / Дарик архив

Адвокат Велизар СоколовЗаки пристига в Пловдив, за да вземе участие като лектор на семинар в Дом на културата "Борис Христов". Лекцията ще се проведе от 15:00 часа. Събитието се организира от Българска музикална асоциация (БМА) в партньорство с ПРОФОН и АМТИИ. В семинара "И вие сте артисти, и вие имате права" ще се включат също изпълнителните директори на БМА - Павлина Величкова и на ПРОФОН - София Щерева.

Форумът е част от поредицата образователни семинари, организирани от БМА, насочени към младите изпълнители и професионалните музиканти. Основната цел на единствената национално представителна организация на професионалните музиканти в България е те да бъдат информирани относно правата си като изпълнители, както и новостите за дигиталните права във виртуалното пространство.

На семинара ще бъде представена също и най-висококачествената до момента услуга за разпознаване и мониторинг на музика в целия ефир – BMAT, чрез която автори, изпълнители и продуценти могат да получават отчисления за музиката си, излъчвана в ефир.

Входът за събитието в най-голямата семинарна зала на Дом на културата "Борис Христов" е свободен.