/ iStock/Getty Images
Серия домови кражби на територията на район „Северен“ са разкрити в резултат на професионалните действия на служители от Трето РУ.

Задържан е 44-годишен мъж, който е  с полицейска регистрация за кражби от жилища.

Пред разследващите той е направил самопризнания за начина, по който действал в тези случаи, настанен е за лечение в Център за психично здраве.

Първият сигнал за обрано жилище на бул. „Васил Априлов“ постъпил в края на май, а след това, в периода от 6 до 13 август, били получени още три съобщения за посегателства от апартаменти на бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Бързия“ и ул. „Николай Хайтов“.

Задържаха майка и син за кражби в Разград

От анализа на данните се очертал идентичен почерк на извършване на посегателствата –  обекти били незаключени домове, а достъпът до тях се осигурявал чрез механично въздействие на системите за сигурност на входните врати на съответните жилищни кооперации или подпалване на домофонните им табла.

От преддверията и на четирите адреса, през тъмната част на денонощието между 2 ч. и 6 ч., били откраднати мъжки и дамски чанти с пари, лични документи и други вещи.

Изясняването на съпричастността на задържания пловдивчанин към подобни посегателства на територията на областния град продължава.
 
Пресцентър МВР