Възстановеното консулство на Русия приема и документи за визи
Възстановеното консулство на Русия приема и документи за визи / netinfo
Документите за визи за Русия ще се приемат в Пловдив след 10-годишно прекъсване, заяви в програмата Дарик кафе новият почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. На церемония тази вечер той ще въведен официално в правомощия от заместник-министъра на външните работи Милен Керемедчиев.

Консулството, което ще обслужва територията на 5 области - Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора, ще заработи в средата на юни първоначално в къща “Ритора” в Стария град. Предстои ремонт на Приемната на Министерството на икономиката и енергетиката в панаира, която ще се превърне в постоянно седалище на почетния консул на Русия.

Амбициите ми са да улесня пътя на българския бизнес към Русия и на руския към нашия регион, заяви Гергов. Той посочи, че вече е поставил пред Министерството на транспорта проблема с липсата на контейнери за превоз на нашите вина до Русия. Заедно с кметовете на петте областни града на територията на консулството ще се търсят и възможности за разкриване на логистичен център на българските фирми в района на побратимения на Пловдив Санкт Петербург.

Подробности чуйте от интервюто на Момчил Христофоров и Мария Троева с Георги Гергов в прикачените звукови файлове  №1 и №2. Какви са очакванията на постоянно пребиваващите руски граждани - звуков файл №3