/ netinfo
Специални сили
99313
Специални сили
  • Специални сили
Най-накрая вие – силите за специални операции, имате пълната подкрапа на държавния глава и на изпълнителната власт. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов  на тържествено събрание по повод Деня на българския парашутист. Той допълни, че 68 бригада „Специални сили“ може да разчита на нужните законодателни промени, които ще бъдат внесени в парламента.
 
Развитието на българските сили за специални операции трябва да продължи, за да отговаря на високите съвременни изисквания по отношение на реално съществуващата къса и ясна командна верига, каза още Симеонов.
 
Симеонов за Закона за хората с увреждания: Заченат е в грях и под натиск

Предстои да получим такава техника и снаряжение, които ще дадат кардинално нови способности не само на специалните сили, но и на българската армия като цяло. Това заяви командирът на 68 бригада „Специални сили“ бригаден ген. Явор Матеев.

Той добави, че тази година той и подчинените му не са успели да побучат необходимата автомобилна техника, но им е било предоставено специално парашутно оборудване.
 
На тържественото събрание присъстваха областният управител Здравко Димитров, председателят на общинския съвет Савина Петкова, кметът Иван Тотев, народни представители, офицери, сержанти и журналисти.

Чуйте и от приложеното аудио.