Валери Симеонов
Валери Симеонов / NOVA
Валери Симеонов
94408
Валери Симеонов
  • Валери Симеонов
Описване на незаконните постройки и възстановяване на полицейската приемна в ромската Шекер махала бяха акцентите от срещата на Валери Симеонов и кмета на пловдивския район „Северен“  Ральо Ралев по време на извънредната визита в града под тепетата на вицепремиера.

През изминалата седмица граждани на квартала, известен още като „Тодор Каблешков“, се срещнаха с Валери Симеонов, за да обсъдят с него поставени от тях проблеми с ромското население в махалата - незаконното строителство, нерегламентираният шум и битовата престъпност.

Днес в Пловдив вицепремиерът призова за законност и ред.

Шумни веселби тормозят жителите на пловдивската Шекер махала

"Големият шум се вдига от циганските махали. Това е един непрекъснат тормоз и трябва да има законност. Трябва да се даде възможност на всички, които самоволно са се настанили в общинска и държавна територия, да се върнат по родните си места", категоричен беше той. 

Кметът на „Северен“ Ральо Ралев обясни, че заповеди за премахването на незаконните постройки в ромската махала се издават постоянно. Той подчерта, че за изпълнението им обаче са нужни допълнителни средства, които да бъдат осигурени на районното кметство.

Валери Симеонов се ангажира да разговаря тази седмица с кмета на Пловдив Иван Тотев, за да се осигури нужното финансиране.