/ Дарик Пловдив
С официална церемония в неделя - 25 август, от 21:00 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив, ще бъде открито 21-вото Световното първенство по таекуон-до ITF. 

14 състезатели представят Пловдив на Световното по таекуон-до в Колодрума

Над 1500 участници от 84 държави ще се състезават във всички възрастови групи
- юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. Състезателите ще мерят сили в дисциплините - спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до.

1500 участници от 80 страни идват в Колодрума за световното по таекуон-до ITF

Състезанията ще се провеждат на седем ринга, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той съобщи още, че в Пловдив вече е пристигнал
президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон. 


В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия". От началото на седмицата националите ни тренират усилено в  града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров.

Пловдив посреща за 25-ти път участниците в Международния фолклорен фестивал

Преди старта в неделя ще се проведе международен технически семинар с участието на над 150 делегати. В откриващата церемония, от 21:00 часа в „Колодрума“ ще участват Биг Бенд „Пловдив“ и Арт Войс център. Състезанията започват в понеделник - 26 август, като входът за посетителите е безплатен.