Трима мотористи пострадаха при катастрофи за ден
Трима мотористи пострадаха при катастрофи за ден / БГНЕС,архив

Трима мотористи пострадаха при катастрофи в Пловдив и областта през изминалото денонощие.

Рокерите откриват Мото сезон 2016

Към 12,00 часа в района на мелница на пътя между Асеновград и Смолян мотоциклет “Кавазаки” навлиза в лентата за насрещно движение и се блъснал в мантинела. Медицинска помощ е оказана на 26-годишния неправоспособен водач от Калояново, който е с контузни рани по краката. Няма данни за употреба на алкохол, а причината за катастрофата е несъобразена скорост, уточняват от полицията.
Час по-рано, чрез телефон 112, в сектор “Пътна полиция” постъпва сигнал, че на кръстовище между ул. “Гладстон” и ул. “Преслав” в Пловдив са се сблъскали мотоциклет “Сузуки” и лек автомобил “Мерцедес”. След прегледи в болница за домашно лечение със счупен лакът е освободен 34-годишен първомаец, който управлявал мотора. Той и 31-годишният шофьор на колата, са тествани с дрегер за алкохол, като резултатите са отрицателни.

Отново вчера, минути преди 17,30 часа в град Баня 32-годишен местен жител губи контрол над управлявания мотоциклет “Ямаха” и пада на пътното платно. Мъжът е настанен в болница със счупени крак и ръка. Неговата алкохолна проба също е отрицателна.