Три деца от Пловдив грабнаха награди на национално състезание
Три деца от Пловдив грабнаха награди на национално състезание / Снимка от церемонията по награждаването на победителите

Трима пловдивски ученици бяха отличени в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. На официална церемония в Американския университет в Благоевград  бяха наградени шестокласничката Йоана Дулова от СОУ „Св. Патриарх Евтимий“ заела 1-во място,  осмокласничката Вяра Трифонова от ЕГ „Иван Вазов“ заела 1-во място и седмокласникът Христо Бельов от ОУ „Димитър Талев“ класирал се на 2-ро място.

На церемонията, която се проведе в петък, присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители.

Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” с подкрепата на TELUS International Europe, АВО и Интеграл, и под патронажа на Министерство на образованието и науката.  През тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като: „ Моята пижама има магически джобове ”, „Моливът е по-могъщ от сабята”, „Той чака двадесет години, за да го върне”, „Съжалявам, че не мога да предложа по-малко опасно решение”.

Oрганизаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията.  Всички участници имаха възможност да подкрепят инициативата като  попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми.