Пламен Темелков
Пламен Темелков / netinfo
Административният съд в Пазарджик ще заседава днес от 9:30 часа по казуса дали кметът на септемврийското село Семчиново да остане на поста си или да бъдат предсрочно прекратени пълномощията му като управник. Делото е образувано по жалби срещу решение на Общинската избирателна комисия в Септември, която на 13 октомври го отстрани от поста заради повече от 4 месеца отсъствие.

Смут в Семчиново: Испания пуснала задържания за сводничество кмет

Това време той прекара в арестите в България и Испания заради обвинение в сводничество.

Темелков вече не е с постоянно задържане, пуснат е с по-лека мярка – парична гаранция от 10 000 лева миналата седмица. Вчера се е явил в кметството и е прекарал първия си работен ден след ареста.

Задържаният за сводничество Пламен Темелков вече не е кмет

Местният управник беше задържан на 23 юни, заедно с още 8 мъже, по европейска заповед за арест, издадена от властите в испанския курорт Марбея. Обвиненията спрямо всеки от тях са идентични: участие в организирана престъпна група, трафик на хора и склоняване към проституция. Пламен Темелков е смятан за един от лидерите на бандата.

Арестуван за сводничество селски кмет остава на поста, пуснали го в неплатен

С решение на ОИК в Септември от 13 октомври пълномощията му бяха отнети. Документът обаче е атакуван пред Административния съд. Едната жалба е от самия Темелков. Втората е от негови опоненти. Те смятат, че решението е изцяло в негова полза, тъй като в него е посочено, че влиза в сила веднага, а не са му поискани писмени обяснения и дори не е уведомен, каквито са законовите изисквания, а това дава възможност да бъде оспорено в съда.