Съдят нападателя на полицаите от Столипиново 4 дни след инцидента
Съдят нападателя на полицаите от Столипиново 4 дни след инцидента / Фотография : Виктор Кадири
30-годишният Мишо М., който нападна с юмруци полицаи от автопатрул на Шесто РПУ в петък вечерта, ще бъде съден днес по бързото производство за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и съпроводено със съпротива срещу орган на реда, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред. Обвинителния акт срещу рома от Столипиново е внесен в рекордно кратки срокове – само 4 дни след инцидента.

Обвиняемият ще отговаря и за нанасяне на лека телесна повреда на служител на МВР. В повдигнатите от прокуратурата обвинения по членове 325, 131 и 130 от Наказателния кодекс, е отчетено че престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като ромът наскоро е излежал присъда за кражба. Законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода за хулиганство и от 1 до 5 години – за лека телесна повреда на полицай.

Материалите за седмината съучастници на бияча, които са хвърляли повета по полицейския патрулен автомобил, са отделени в друго дело, съобщават от прокуратурата. Работата по издирването им продължава.