Строителството на пешеходния мост в Пазарджик се отлага
Строителството на пешеходния мост в Пазарджик се отлага / netinfo
Строителството на новия пешеходен мост, който ще свързва Острова и Зоната на здравето в Пазарджик, се отлага. Причината – един от участниците в обществената поръчка оспорва резултатите пред Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от Община Пазарджик.

Жалбата е внесена на 6 юни. До момента не е образувано производство. Като се има предвид продължителността на подобни процедури, може да се очаква решение след 2-3 месеца, тоест – до есента не може да започне изпълнението на проекта.

В конкурса за изпълнител са подали оферти четирима кандидати. На първо място е красираната пазарджишката фирма „Еко-Хидро-90“ ООД с 97,13 точки. Другите участници са дружества по Закона за задълженията и договорите, обединяващи по няколко фирми.

Едно от тях – ДЗЗД „Про Груп“, регистрирано в Димитровград, е отхвърлено още при отварянето на офертите на 26 април, а сега обжалва това решение на комисията за избор на изпълнител. Посочените в него мотиви са непълноти и несъответствия в документите, които до приключване на конкурса не са отстранени. Сред тях са липсващи данни за представители на две от фирмите в обединението. Освен това една от тях посочва изпълнено строителство на идентичен обект, който обаче не е със сходен на обявената поръчка обем строителни дейности, построеното съоръжение е в пъти по-малко.

Пешеходният мост ще бъде с дължина 108 м и ширина 6 м. В северната и южната му част ще е снабден с пешеходни алеи за хора с увреждания. Прогнозната стойност на поръчката е 1 100 000 лева без ДДС. Строи се, за да бъдат свързани двете места и да се оформи още по-голям комплекс за отдих.