/ община Стара Загора
Наградата за най-добър спектакъл GRAND PRIX на дванадесетото издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ беше присъдена на Държавен куклен театър- Пловдив за спектакъла „Бомбето“

Отличен за най-добра сценография беше спектакълът „Дневникът на един луд“ на Театър Кредо- София с автори Нина Димитрова и Васил Василев- Зуека.

Наградата за женска роля беше присъдена на Мелин Ердинч за спектакъла „Лукчо“ на Театър „Ателие 131“- София, награда за мъжка роля грабнаха Калин Зафиров, Ахмет Исмаил и Богдан Бухалов за спектакъла „Лукчо“ на Театър „Ателие“ 313- София.

Елитното жури присъди наградата за режисура на Катя Петрова за работата и в спектакъла „Бомбето“ на Държавен куклен театър-Пловдив. Отличието за експериментални и нови филми замина за Словакия и театър „Одиво“- Банска Бистрица за спектакъла „Ignis Fatuus”.

В Стара Загора вдигат завесата на Международния фестивал „Пиеро“

Младите театрални критици Катерина Георгиева, Анита Ангелова, Наталия Вълкова и Десислава Василева присъдиха Наградата на младата театрална критика на Фондация „Театър Корсар“- София за спектакъла „Хартиени истории“.

Наградата за цялостен принос в развитието на кукленото изкуство удостоен професор Боньо Лунгов. Отличието е учредено от д-р Валентин Стоянов, син на Коста Вълков - един от основателите на Кукления театър в Стара Загора.

В конкурсната програма  на тазгодишното издание на Международния куклено- театрален фестивал „Пиеро“ взеха участие 11 спектакъла от страната и Европа

Организатори на събитието са Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Министерство на културата, Национален фонд Култура и организационната подкрепа на АКТ УНИМА България. Като съорганизатори на фестивала участват и сдружения с идеална цел, дружества, фирми и други организации. Средствата за организация и провеждане на фестивала се осигуряват от: Община Стара Загора; Министерство на Културата; ДКТ Стара Загора; Национален фонд Култура;Спонсорство, дарения, съвместна дейност, проектни сесии и др.
 
община Стара Загора