/ DarikNews.bg, архив
Състоянието на момиченцето се подобрява
Момиченцето, което падна от втория етаж, се подобрява и предстои да бъде изведено от интензивния сектор на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Това съобщиха от лечебното заведениe.

Говорят родителите на падналото от втори етаж дете в Пловдив (ВИДЕО)

Инцидентът с малката Дария стана вечерта на 6-ти септември. Момченцето, което е на една година и три месеца, падна от втория етаж на жилище на ул. „Хаджи Димитър“ оставено без надзор от родителите си.

Прокуратурата разследва един от родителите на падналото дете в Пловдив

Полицаите, реагирали на сигнала за падналото дете, установили, че родителите са пияни, обясни шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.
„Тествани са (родителите) с дрегер, като в кръвта на единият родител (бащата), е отчетено 1.91 промила алкохол и 1.17 промила алкохол в кръвта на другия родител.

Малко дете падна от втори етаж в Пловдив

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура Пловдив“, поясни директорът на полицията. Междувременно от отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив информираха, че имат готовност да отведат детето от семейството му, ако бъде повдигнато обвинение на родителите му.

Отделът е в непрекъснат контакт и с болницата, в която лекуват малката Дария. На 12 септември предстои да се направи изследване със скенер и консултация с невролог на детето.