/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура наблюдава досъдебно производство срещу един от родителите на падналото от втори етаж дете, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Малко дете падна от втори етаж в Пловдив

Причината е, че детето е било оставено без надзор и с това е създена опасност за неговото физическо здраве и развитие. На 6 септември е подаден сигнал, че в двор на къща в Пловдив, е паднало дете.

На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката, е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно.

По досъдебното производство са извършено разследване - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.  

Разследват инцидент с бебе в Радомир

За случая е уведомена
Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.

Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка.