Славчо: С едната ръка гали, с другата - курец вади
Славчо: С едната ръка гали, с другата - курец вади / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg
Славчо: С едната ръка гали, с другата - курец вади
31176
Славчо: С едната ръка гали, с другата - курец вади
  • Славчо: С едната ръка гали, с другата - курец вади

Бойко Борисов и Симеон Дянков си играят на доброто и лошото ченге, единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо. Това заяви днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов по повод разминаването с обещанията на премиера за 5-те млн., които трябваше да получи Пловдив за софийския боклук и 2.8-те милиона, които вчера отпусна министър Дянков. Кметът на Пловдив стигна до там, че олицетвори ситуацията със сръбска поговорка, която гласи - цитирам - „с едната ръка гали, с другата - курец вади". Съжалявам, че използвам циничен израз, но на практика това е положението, каза още пловдивският кмет.

/Поговорката чуйте от кмета в прикачения звуков файл/

Вчера преведохме 3,5 млн. лева ДДС на държава по една сделка от 2006-та година, а ще получим 2.8 млн. лева, уточни Атанасов. Пак ще се обърна към правителството да ни отпуснат парите за почистването на река Марица, защото това  е най-неотложният проблем на града ни в момента, заради опасността от наводнение.

Преди два дни на среща със Славчо Атанасов премиерът Бойко Борисов обеща Пловдив да получи 4-5 милиона от полагащата се за тази година компенсация от 15 млн. лева заради приемането на софийския боклук. Вчера обаче,  лично министърът на финансите Симеон Дянков дойде в Пловдив и заяви, че градът ще получи едва 2.8 млн. лева,  тъй като държавният бюджет не можел да си позволи повече.