куче
куче / ThinkStock/Getty Images
Скитащо куче е нападнало безпричинно и нахапало жена в Пазарджик. Пострадалата – Мануела Ферер, разказа за инцидента, станал в района на моста на Марица, в социалните мрежи. Тя се зарече да съди отговорните за безпризорните животни институции. Казва, че не е първата жертва и не иска да има следващи.

В събота около 10,00 часа тя излязла от блок на ул. „Георги Сава Раковски“, където живее. Отнякъде дошли две бездомни псета и тръгнали след нея. Малко след това едното й налетяло. Тя опитала да се отбранява, затова първо зъбите на животното разкъсали дясната й ръка. Жената някак успяла да се откъсне и ритнала четириногото, за да го прогони. Вместо това обаче то впило челюсти и в десния й крак. Накрая все пак успяла да го отблъсне.

В този момент на помощ се притичали хора от близките блокове. Закарали я в Спешно отделение където раните й били промити и превързани.

Не се знае какво е предизвикало агресията на скитащото куче. То обаче не е единственото в района, има глутници от по няколко, които обикалят и от двете страни на моста. Нападат, когато освирепеят от глад, смятат живеещи в квартала. В коментарите си пък потребители на социалните мрежи разказват свои истории как са били хапани или гонени от безстопанствени псета. Граждани сигнализират, че такъв проблем има и в района на КАТ. За пореден път повдигат въпроса защо досега в Пазарджик не е направен приют за безпризорни животни, където да бъдат обезпаразитявани и кастрирани, за да се намали популацията им.