Сириец спечели голямата награда  „Мениджър на дентална практика
Сириец спечели голямата награда „Мениджър на дентална практика / dariknews.bg/ архив

 

Голямата награда в третото издание на конкурса „Мениджър на дентална практика" спечели д-р Гайс Бадер. Роден в Сирия, той от дълги години живее в България и вече притежава един международен приз. Сега в кабинета му ще блести и статуетката „Творецът". Тя е дело на зъболекаря д-р Ради Венков и е най-престижното отличие в националната надпревара, организирана от Асоциацията на денталните мениджъри в България и вестник  „Стоматологичен свят".

По традиция официалната церемония по награждаването се състоя във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив. Над 200 представители на елита на денталното съсловие у нас, както и на много гости, се събраха на 21 октомври вечерта, за да чуят имената на победителите. Целта на конкурса е да открои и отличи  дентални практики, които създават  комфорт и модерна лечебна среда за пациента. Затова българските зъболекарски „Оскари"-и се връчват по време на международната изложба „Медикус, Денто, Галения".

Нейното тазгодишно издание се проведе от 19 до 22 октомври в Международен панаир Пловдив с участието на  директни изложители и представени фирми от общо 20 държави. Посетителите специалисти бяха над 5000, с 20% повече спрямо миналата година. Те пристигнаха от Германия, Сърбия, Република Македония, Румъния, Албания и България, привлечени не само от новите технологии, оборудване и продуктите, а и от съвременните модели за бизнес в здравеопазването, които демонстрираха участниците. Сред тях са и постиженията  на номинираните в конкурса „Мениджър на дентална практика".

За първи път участници в него получиха специално отличие - плакет „Съвременна дентална практика с успешен мениджмънт", от името на Асоциацията на денталните мениджъри в България. Наградата "Мениджър на дентален кабинет" бе присъдена на д-р Борис Белчев, дентална практика „Бел Дент", Пловдив. Д-р Божидар Димитров - клиника „Бо Дент", Бургас, получи отличието  „Мениджър на дентална клиника".  Баха раздадени и наградите  „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал до трима души", „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал над трима души", както и много допълнителни грамоти и отличия.

Конкурсът бе подкрепен от Българския зъболекарски съюз, Сдружението на българските зъболекари, Съюза на зъботехниците у нас, Международен панаир  Пловдив и  фирми, свързани с денталния бранш. Още при старта през 2009 г. Асоциацията на денталните дилъри в Европа приветства инициативата и призова членовете си да организират такъв конкурс в своите страни.