Ще строят втора съдебна палата в Пазарджик
Ще строят втора съдебна палата в Пазарджик / dariknews.bg/архив

Нова сграда за нуждите на съда ще бъде построена в Пазарджик, съобщи кметът на града Тодор Попов. Теренът за нея вече е отреден, а на последната сесия на Общинския съвет е гласувано да бъде предоставен безвъзмездно терен до старата автогара, зад бившия магазин „Пени”. В момента там е таксиметрова стоянка.

Градоначалникът връчи официалното решение на съветниците като символичен подарък на председателката на Окръжния съд Елеонора Серафимова по време на откриването на новия информационен център за граждани.

Ще строят втора съдебна палата в Пазарджик
netinfo

Проблемът с настоящата сграда е от години, но досега не е намерено решение. Тя е построена през октомври 1938 година. Твърде тясна е дори само за магистратите, а освен тях там се трудят и много други служители. Съдиите са по двама-трима в кабинет. А предстои и назначаване на още трима в Районния съд от понеделник – Димитър Чардаков, Таня Петкова и Христо Георгиев. До момента те са прокурори. С тях съдиите стават 17.

Гостуващата в Пазарджик за откриването Милка Итова, член ва Висшия съдебен съвет, увери, че с колегите й ще съдействат за финансиране на строителството на нова съдебна палата.

Информация на Тина Соколова