Шофьори и кондуктори протестират за неизплатети заплати срещу работодател -депутат
Шофьори и кондуктори протестират за неизплатети заплати срещу работодател -депутат / netinfo
300 работници от фирма “Трансавто“, които доскоро обслужваха градските автобуси в Пазарджик, протестираха днес в района на старата автогара заради неизплатени заплати за месец юни. Те са получили 30-дневни предизвестия за напускане, считано от 17 юли, след като община Пазарджик прекрати предсрочно договора си с фирмата на депутата Фидел Беев.

Контрольори заявиха пред Дарик радио, че Беев никога не е бил коректен работодател. Той е разпоредил да не бъдат изплащани последните заплати на служителите. Беев се мотивирал с това, че двама от кондукторите не са отчели събраните пари от билети. Работниците коментираха, че е недопустимо и некоректно заради 200 лева 300 души да останат без заплати.

В понеделник протестът ще продължи, докато Беев не изплати заработените пари на персонала. На 16 юли фирма “Никан Лайн” замени като общински превозвач “Трансавто”. Тогава собственикът на новата транспортна фирма Ангел Батаклиев увери, че всички, които искат да започнат работа в новия градски превозвач, могат да подават документи в офиса на фирмата в Пазарджик. Тогава Батаклиев гарантира, че служителите на “Трансавто “ няма да останат без препитание.