/ БГНЕС
Пътищата на територията на област Пловдив са влажни, по високите планински участъци - заледени и хлъзгави, но обработени и опесъчени от техниката на Областно пътно управление, съобщиха от службата. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти.
 
Ветровита и снежна ще е и тази седмица

Най-натоварено е движението по направленията Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград, както и по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Повишена опасност от падащи камъни има по пътищата Асеновград-Смолян, Кричим-Девин, Югово-Лъки и Белица-Загражден.  
 
Седмицата започва с облачен понеделник

Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. До края на месеца остава забранено движението на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до границата с област Смолян (при км 18).
 
До 2 февруари остава забранено и преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е през Садово и Кочево.