Сезират Прокуратурата за бариерата на Гребната база в Пловдив
101778
Сезират Прокуратурата за бариерата на Гребната база в Пловдив
  • Сезират Прокуратурата за бариерата на Гребната база в Пловдив
Председателят на групата общински съветници от “Съюз за Пловдив” Дани Каназирева внася в Окръжна прокуратура сигнал за незаконно монтираната бариера на Гребния канал. Повод са многото сигнали и жалби от граждани, които са принудени да плащат такса, за да преминават по ул. „Ясна поляна“. Администрацията отказа да води диалог с недоволните граждани.

“Решението за поставяне на тази бариера не е взето от Общински съвет-Пловдив, който е единственият компетентен орган да взима такова решение. Затова не можем да го обжалваме пред Административния съд. Сезираме прокуратурата, която има правомощия да упражнява надзор за законност и защита на обществения интерес и правата на гражданите“, обясни Каназирева.

Картите, които общината започна да издава след като „Съюз за Пловдив“ настоя за незабавното премахване на бариерата, не решават проблема с достъпа до спортния комплекс. “Въпросът е принципен. Никой няма право, дори и кметът, да прегражда път и да събира такси“, категорична е Каназирева.

„Монтирането на бариерата на ул. „Ясна поляна“ е незаконосъобразно и е извършено от орган без нужната компететност, с което се нарушава обществения интерес. Съоръжението следва да бъде демонтирано незабавно“, коментира Дани Каназирева. Тя очаква Окръжна прокуратура да изиска от община Пловдив всички необходими документи и да извърши проверка по сигнала с цел да бъде защитен общественият интерес и правата на гражданите.