/ DarikNews
С питка и мед посрещнаха днес служителите на Общински институт "Старинен Пловдив" новия си директор - бившият новинар от Нова телевизия Богомил Грозев. Той бе представен пред екипа на института от кмета на града Здравко Димитров. 

Богомил Грозев се разделя със зрителите на NOVA

След около половин час разговор с уредниците и служителите в Балабановата къща, Грозев обяви пред журналисти, че иска малко време, за да навлезе в работата. "Говорили сме много и с кмета, и със зам.-кмета Пламен Панов, имаме обща концепция. Старият град трябва да се върне там, където му е мястото - като най-голямото бижу, културно-историческо място на България", посочи той. 

Според зам.-кмета Панов бившият тв водещ влиза направо в дълбокото. Още в самото начало той ще подготви план за управление на Стария град. Идеята е Грозев да помогне при подготовката за кандидатстване за консервация и реставрация на обекти в "Старинен Пловдив" по процедурата, обявена от Министерство на културата. Утре ще се проведе среща с екипа, за да се види къде има готови проекти, с които да се кандидатства. 

Самият Грозев обясни, че в Пловдив е живял миналата година за кратко, докато е бил продуцент на филм, сниман почти на 100% под тепетата. "Харесвам много Стария град, той е магнетично място и искам да работя с кмета, който има силна ръка и воля да промени нещата. Надявам се Старият град да стане най-будната част на Пловдив", подчерта журналистът. 

Бившият новинар обяви, че няма да прави промени в екипа на ОИ "Старинен Пловдив", тъй като в него работят уникални професионалисти. Той добави, че поемането на този пост било много тежко решение, но и огромна отговорност.