район Западен
район Западен / netinfo
С много игри и настроение децата от детска градина „Мир“ отбелязаха Седмицата на мобилността. Специален гост на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

С много музика, игри и състезания малчуганите от детска градина „Мир“ отбелязаха тазгодишното издание на Седмицата на мобилността, която се провежда традиционно от 16 до 22 септември. Децата искрено се забавляваха в двора на градината, като караха велосипеди и тротинетки. Както и в другите детски заведения в района те показаха чудесни познания за безопасното придвижване по пътищата по време на викторина. Децата караха велосипеди и по специално създадена за целта площадка, като показаха как се пресича безопасно на пешеходна пътека и как се преминава през регулирано със светофар кръстовище.

Седмицата на мобилността приключва официално утре. Тя се провежда всяка година, като целта на инициативата е насърчаването на европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. Тази година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и се провежда под мотото „Комбинирай, движи се!“.