Родители и деца спряха общината в опита й да влезе във владение на стадиона на Векта
Родители и деца спряха общината в опита й да влезе във владение на стадиона на Векта / dariknews.bg
Родители и деца спряха общината в опита й да влезе във владение на стадиона на Векта
80394
Родители и деца спряха общината в опита й да влезе във владение на стадиона на Векта
  • Родители и деца спряха общината в опита й да влезе във владение на стадиона на Векта

Родители и деца, заедно с президента на футболен клуб „Векта“ Петър Никленов спряха днес поредния опит на представители на общинската администрация да влязат във владение на спортен комплекс „Векта“.

Двете страни водят спор, заради решение на местната администрация да прекрати концесията и отказа й да я продължи с още 10 години. Родителите на малките футболисти заплашиха, че ако концесията на комплекса не бъде удължена, ще правят палатков лагер пред сградата на община Пловдив.

Според Петър Никленов заповедта на кмета Иван Тотев за прекратяване е незаконна, първо защото няма решение на общинския съвет и второ, защото според концесионния договор, при коректно изпълние на заложените в него клаузи, концесията може да бъде продължена с още 10 години.

Той бе категоричен, че днешният опит на общината да влезе във владение на имота е незаконен, защото в момента има 2 дела в съда, които оспорват решението на Тотев. По думите му ресорният зам.-кмет Димитър Кацарски е постъпил изключително разумно, когато е видял насъбралите се деца и родители и не е допуснал да се стигне до някакви ексцесии.

„Аз съм готов да браня интересите на децата и школата до край, общината да си оправи първо останалите проблеми и концесии и тогава да се занимава с мен. Вместо да се грижат за децата, те се отнасят с нас като с престъпници“, не скри въмущението си Никленов

Бизнесменът разказа как навремето на мястото на комплекса е имало блато, което днес е Нептун и една нива, която сега е стадион Векта. „Вложил съм над 2.5 млн. лева в това място и дори направих допълнителни подобрения, които не са залегнали в концесионния договор, ако се стигне до там, че да вземат комплекса, ще ги съдя за всяка стотинка, която съм вложил“, категоричен бе той пред Дарик радио.

От община Пловдив обясниха отново, че според Закона, концесии сключени преди 2012-та година не могат да бъдат автоматично продължавани. Според ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски, концесията се прекратява автоматично с изтичане на договора и не е нужно решение на общинския съвет.

Петър Никленов и Димитър Кацарски ще се срещнат отново в понеделник, когато ще се опитат да намерят решение на проблема.