Разчистват незаконни постройки за трасе на боклукчийските коли в Столипиново
Разчистват незаконни постройки за трасе на боклукчийските коли в Столипиново / netinfo
60 незаконни постройки в „Столипиново” ще бъдат премахнати, за да се освободи трасе за сметосъбиращата техника на общинската фирма „Чистота”, която за пръв път от 8 години ще разположи казани във вътрешността на квартала. Това съобщиха управителят на общинската фирма “Чистота” Радослав Кошински и кметът на район “Източен” Иван Тотев.

Целта е да се спре изнасянето на боклука от сърцето на квартала към булевардите „Ландос” и „Крайна”. 20 съда, тип „бобър”, ще бъдат поставени в карето между улиците “Възход”, “Храбрец”, “Калина” и “Правда”. В момента живеещите в този район изкарват отпадъците на двете централни улици в квартала и дневно „творят” по десетина малки сметища край контейнерите по „Ландос” и „Крайна”, обясни Кошински.

За да бъде осигурен достъп на сметосъбиращата техника във вътрешните улички, ще бъдат премахнати 50 незаконни павилиони на улица „Калина” и 10 – на „Правда”, добави Иван Тотев. Срокът за доброволното им премахване изтича следващата седмица и ако собствениците им не ги вдигнат, те ще бъдат бутнати след 26-ти. Едрогабаритната техника за премахването им ще бъде предоставена от „Чистота”, тъй като бюджетът на район Източен за тази дейност е изчерпан.