/ Dariknews.bg, архив
47-годишен работник е с опасност за живота след трудова злополука в Депо за твърди битови отпадъци над Смолян. Инцидентът става вчера около 10:00 часа, когато смолянчанинът се опитвал да почисти разкъсващ барабан на поточна линия, но паднал в него. При опита да бъде изваден е получил множество травми и веднага е бил транспортиран от екип на Спешна помощ в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловидв.

Двама братя пострадаха при трудова злополука в Исперих

„Човекът беше с политравми и с опасност за живата.
Транспортиран е от наш екип и в момента е настанен за лечение в пловдивска болница“, коментира директорът на Спешна помощ – Смолян д-р Венелин Денев.

От УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив съобщиха за Дарик, че пострадалият се намира в Клиниката по неврохирургия с няколко счупени прешлена и ключица.

Млад миньор издъхна в рудник край Мадан

„Инцидентът е станал в инсталация за отделяне на отпадъци. Един от работниците почиствал машина, но паднал в нея и докато го вадят му причиняват множество увреждания. По случая има образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради професионална непредпазливост“, коментира районният прокурор на Смолян Георги Карпаров.

Потърсихме за коментар и Инспекцията по труда в Смолян, но опитите ни да се свържем с директора на институцията инж. Емилия Даракчиева бяха неуспешни.