Първи групов иск срещу Енергото в Пловдив
Първи групов иск срещу Енергото в Пловдив / netinfo

Групов иск на абонатите от Коматево, чиито електроуреди изгоряха при елавария в новогодишната нощ, обмисля да заведе срещу Енергото СДС в район “Южен”. Това съобщи неговият председател Атанас Панчов.  Юристите на партията ще поемат безплатно защитата на потърпевшите 100 клиенти на “Електроразпределение”, ако те не бъдат  компенсирани в разумен срок за претърпените вреди.

 

За момента от електрокомпанията се ангажират само с поемане на разходите за ремонта на изгорелите електроуреди, които в повечето случаи за домакинство са между един и три. Това ще става след представяне на фактура, каза ръководителят на Клиентски енергоцентър – Юг инж. Цвятко Кръстев. 42-ма потърпевши абонати  са подали заявление за покриване на щетите в законовия 3-дневен срок. Жалбите за изгорелите уреди продължават да се приемат в ИВиЕн, въпреки изтичането на крайния срок в петък, увери говорителят на австрийската компания Крум Косев.

 

Осребряването на стойността на ремонта не е достатъчно, е позицията на ръководството на СДС в “Южен”, заявена днес на среща с представителите на ИВиЕн.  От СДС настояват абонатите да бъдат възмездени и за неудобството  да бъдат лишени по 10-ина дни от основни уреди в дома си. От ИВиЕн обаче отговориха уклончиво, че ще разгледат тази възможност, както и искането за авансово финансиране на ремонтите на изгорелите уреди.