Протест за новострояща се сграда в Пловдив
Протест за новострояща се сграда в Пловдив / netinfo
Жители на Пловдив излизат на протест срещу строежа на 18-метрова сграда. Те обитават апартаментите на адреси ул. „Капитан Райчо“ 73, 75, 77, 79, 81 и 83, както и ул. „Марин Дринов“ 20. Изразът на неподчинение започва днес от 18.15 часа в пространството между блок 2 и блок 3. Според гражданите въпросният строеж ще създаде много проблеми от гледна точка на социалната инфраструктура, ще заеме последните незастроени площи и ще лиши живеещите наоколо от паркоместа и градинки за децата.

Припомням, че по този казус още преди 13 дни пред Дарик алармира един от живеещите в района – Антон Антонов. Той и неговите съседи твърдят, че не са уведомени за започване на изкопните работи, а многобройните им жалби и писма не са дали никакъв резултат.

Днес по рано кметът Иван Тотев коментира, че ако строежът на сградата е законен, не вижда причина тя да не бъде изградена. „Разбирам да беше небостъргач, за да има протести. Който иска – нека обжалва, има си установен ред за това. Не виждам обаче смисъл да се протестира срещу всяка новострояща се сграда.“, допълни той.