Мъжът е шофирал под въздействието на марихуана
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе протест в Апелативен съд срещу определението на Окръжния съд в града, с което на 15 април, е взета мярка за неотклонение „подписка“ спрямо шофьора на 72 г., който блъсна и уби дете в сопотското село Анево, съобщиха от обвинението.

72-годишният шофьор, който блъсна и уби дете в село Анево, е бил под въздействие на марихуана

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13 април в селото, при управление на автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 2-годишно дете и 53-годишна жена - негова баба.

Пътнотранспортното произшествие е настъпило при пресичане на улицата от 53-годишната жена, която държала детето в ръцете си. То е починало на местопроизшествието, а пострадалата пешеходка е била откарана в болницата с тежки наранявания.

Припомняме, че стана ясно, че мъжът е шофирал под въздействието на марихуана. Той е дошъл в България, за да си подмени личните документи. Пътувал е за Чехия, където живеел.

Родителите на блъснатото и убито дете в село Анево с първи думи след трагедията (ВИДЕО)

Родителите на дететото пък коментираха, че се притесняват, че той може да се укрие. Семейството поиска да говори след решението на съда в Пловдив, с което шофьорът, обвинен за фаталния инцидент, е пуснат на свобода срещу мярка „подписка”.

Делото по протеста на прокуратурата ще бъде насрочено за разглеждане в Апелативен съд–Пловдив.