Притискат надзора да предаде казуса “Градски транспорт” на съветниците
Притискат надзора да предаде казуса “Градски транспорт” на съветниците / netinfo
Надзорният съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация ще обсъди идната седмица казуса с 20-те процента неустойка за неизпълнени инвестиции в “Градски транспорт” в Общинския съвет. Това е договорено по настояване на кмета Славчо Атанасов на днешната среща, в която участваха купувачът на фирмата Ангел Батаклиев, областният управител Тодор Петков, съветници и надзорникът Николай Караиванов.

Председателят на Надзорния съвет Дани Каназирева, която днес не присъства, обаче бе категорична пред Дарик, че каквото и да е решение на Общинския съвет би било нищожно, защото към момента той няма компетентност да се произнася по казуса.

От своя страна кметът отново настоя за произнасяне на съветниците, които са висшия орган на местната власт. Нормално е и на политическо ниво да се преценят последиците от тази криза и вероятността за спиране на автобусите, тъй като при такова развитие хората ще протестират не пред Агенцията за приватизация, а пред общината, каза Славчо Атанасов.

Членът на Надзорния съвет Николай Караиванов не прогнозира какво решение ще вземат колегите му за евентуално внасяне на въпроса на сесия и отказа да посочи и личното си становище.

Наложително е принципалът на “Градски транспорт” в лицето на Общинския съвет да си каже думата, след като не са били единодушни, коментираха съветниците Камен Шишманов от ВМРО и Ангел Петров от БСП. Петров поиска ПОАП да потърси експертно становище по казуса и от държавната Агенция за приватизация.