Предприемачи и ентусиасти ще премерят сили в създаването на концепции за стартиране на успешен бизнес
Предприемачи и ентусиасти ще премерят сили в създаването на концепции за стартиране на успешен бизнес / netinfo
За трета година глобалната инициатива Startup Weekend ще се проведе в Пловдив от 17 до 19 март  
От 17 до 19 март в Пловдив за трета година ще се проведе събитието Startup Weekend Plovdiv, част от глобалната инициатива Startup Weekend. Това е глобално обединение на предприемачи и ентусиасти, интересуващи се от стартиране на успешни бизнес начинания и е най-голямата общност, провела повече от 400 събития в над 100 страни по целия свят.

Специален гост тази година ще бъде мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Родена в Хонг Конг и получила образованието си в Оксфорд, Азия е определяна като „дигитален номад“, който оглавява европейската общност за Toptal, включваща едни от най-добрите програмисти и дизайнери.

Лектори и жури в Startup Weekend Plovdiv ще бъдат утвърдени имена и мениджъри от различни компании и консултантски организации.

Един от най-успешните стартъпи в българската ИТ индустрия, подкрепя събитието. Стартирала в Пловдив преди три години с по-малко от 10 служители, българската ИТ компания Programista днес е базирана в седем града, бележи висок ръст, инициатор е на десетки благотворителни инициативи и е работодател на близо 300 високвалифицирани ИТ специалисти.