/ Dariknews.bg
Пред медии и в присъствието на всички членове на Общинската избирателна комисия в Смолян бе отворено днес помещението, където се съхраняват бюлетините за предстоящите местни избори.

Прокуратурата проверява сигнал за влизане в помещението с бюлетини в ОИК-Смолян

Това се случи, само дни след като бяха подадени два сигнала за нерегламентирано влизане на представители на ОИК в него. Пред стаята, която беше запечатана имаше дежурен полицай, който поиска от всеки едни легитимация, че е член на ОИК-Смолян и има право да влиза вътре.

Сезират ЦИК за агитация на чужд език в Пещера (ВИДЕО)

Първоначално, членовете на избирателната комисия, нямаха готовност за това и се наложи да се отложи процедурата. След кратко изчакване, членове на комисията си показаха удостоверенията, придружени с личните карти и стаята беше отворена.

Пред погледа на журналисти и представители на политически сили, кашоните с бюлетините бяха преместени в помещението на ОИК, където днес се разпределят за 86-те секции в общината.

Прокуратурата проверява побой над хора, изпратени да лепят предизборни плакати

Беше забелязан един отворен кашон, за който председателят на ОИК Симеон Велинов твърди, че е отворен от него, при предишното влизане в помещението, за да провери дали в него има бюлетини, тъй като на приемането им той не е присъствал.

Както вече съобщихме, Районна прокуратура-Смолян проверява два сигнала, от местна коалиция и политическа партия, за нерегламентирано влизане в помещението.