/ БГНЕС
Орхан Мурад и неговата сътрудничка са агитирали на език, различен от българския
Жалба за агитация на чужд език в Пещера е внесена в ЦИК от местния щаб на една от големите партии. Авторите посочват, че това е нарушение на текст от Изборния кодекс, категорично забраняващ агитацията на език, различен от българския.

Сигналът за изборен туризъм в Пазарджишко е внесен в ДАНС

На 21 октомври на предизборно мероприятие в кв. "Луковица" Орхан Мурад и неговата сътрудничка са агитирали на език, различен от българския, което е в съществено нарушение на действащото в България законодателство.
 
 

АГИТАЦИЯ МИТИНК НЕШО. ЧОЧУ. КАНДИДАТ ЗА СЪВЕТНИК

Публикувахте от Seri Bend в Неделя, 20 октомври 2019 г.


Също така в публичното пространство е разпространен аудио - визуален мателиал, доказващ гореспоменатото нарушение. В клипа се дават обещания за разширяване на ромския квартал "Пирин" в Пещера и снабдяване с вода и ток на незаконните постройки, изброява се в текста на жалбата. 

ДАНС влезе в община Кочериново, проверяват адресните регистрации преди изборите

От пещерския щаб на партията, подала сигнала, настояват пред ЦИК да бъдат взети мерки за спиране на разпространението на въпросния аудио - визуален мателиал и да се наложат санкции на нарушителите.

Жалбата до Общинската избирателна комисия в родопския град е отхвърлена заради неприложен видеоматериал, затова е внесена жалба до ЦИК.