Полицията работи по няколко версии за снощния взрив
Полицията работи по няколко версии за снощния взрив / Dariknews.bg

По няколко версии работи полицията за снощния взрив в Пловдив. Това заяви за Дарик комисар Тодор Чонов, директор на полицията в Пловдив. Приключил е и вторият оглед на автомобила, уточни той.

Според източници на Дарик радио, взривеното „Порше" е собственост на Гурко Пенов, който е председател на Асоциацията на зеленчукопроизводителите в Пазарджик. Пенов е бил спонсор на футболен клуб в село Бяга, където беше картотекиран Николай Маринов-Малкия Маргин. Директорът на пловдивската полиция не отрече и не потвърди информацията. Гурко Пенов отрече, да е собственик на автомобила.

По непотвърдена информация, Пенов е участвал в сбиването пред заведение „Бедрум" в Пловдив, за което Георги Славов с прякор Жоро Главата в момента е в следствения арест.

Автомобилът гръмна на бул. "Дунав" в Пловдив около 20.10 часа. Колата е лизингова, а регистрацията софийска, потвърдиха от полицията в Пловдив. Според очевидци, "Порше"-то е карано повече от млад мъж, който живее с приятелката си в модерната кооперация, пред която избухна взривът.  

При първоначалния оглед е установено, че устройството, поставено до лявата задна гума, е било с приблизителна мощност от около 100 грама взривно вещество. Нанесени са щети по задната част на купето на колата.

Остава отцепено движението по едното платно на бул. „Дунав". Затворено е платното от кръстовището на ул."Победа" с бул."Дунав" до кръстовището на „Карловско шосе" с „Дунав.  

Причините за взрива са в процес на изясняване. Работата по случая продължава. Материалите по него са докладвани на Окръжна прокуратура.