Полицаи охраняват автобусно трасе в Столипиново
Полицаи охраняват автобусно трасе в Столипиново / netinfo

Смесен патрул на Пътна полиция и VІ-то РПУ охранява от днес улиците «Владая» и «Батак» по маршрута на № 116, съобщават от администрацията на район "Източен". 

 Автобусите на фирма «Мери транс» възстановиха вчера следобед маршрута си по двете проблемни улици, по които трябваше да пътуват според решение на транспортната комисия от началото на февруари. Преди седмица шофьорите обаче без знанието на общината спряха да минават по указаното ново трасе, а собственичката Мария Златанова оправда действията си с рискове от ПТП заради безразборното паркиране на коли и каруци около столипиновския пазар. Полицейската охрана на «Батак» и «Владая» за обезпечаване нормалното преминаване на автобусите ще бъде постоянна, уточняват от районната администрация на «Източен».

От днес и автобусите от линия № 5 на «Градски транспорт» вече влизат в квартал «Изгрев» и в двете посоки и последната им спирка вече е до склада за метали. Досега колите минаваха по ул. «Герлово» само при движение към центъра, а последната им спирка бе на обръщалото на Домостроителния комбинат. Промяната в маршрута също е по настояване на кмета на «Източен» Иван Тотев.