Показват най-новото в борбата с тероризма на Хемус 2008
Показват най-новото в борбата с тероризма на Хемус 2008 / netinfo
Най-модерните методи и техника, използвани в борбата срещу тероризма, ще бъдат обсъждани на конференция в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус”. Осмото издание на изложението ще се проведе от 28 до 31 май в панаирното градче.

Със свои разработки, в международната научна дискусия за приложението на върховите технологии в борбата с тероризма, ще участват представители на НАТО, на държави членки на Алианса, на министерството на отбраната, на Генералния щаб и на фирми от военната индустрия.

 Според заместник-министърът на отбраната Симеон Николов, високите технологии са акцентът на „Хемус 2008”, защото те са основа за коопериране на наши фирми от военната индустрия със стабилни партньори. "Има български високотехнологични продукти, които са разработки на световно ниво, а някои от изделията са уникални в световен мащаб”, коментира по време на презентацията на изложението Николов, който даде пример с така наречената „тъмна мина”, която е трудно откриваема със средствата, с които разполагат инженерните войски, и не се взривява от фалшиви сигнали.

На „Хемус 2008” наши и чуждестранни компании ще покажат екипировка за различните типове войски, антитерористично оборудване, облекло и снаряжение за войника на бъдещето. Демонстрационни стрелби ще има на полигона в Змеево.