почивки
почивки / netinfo
Активната почивка сред природата е най-добрият релакс за тялото и ума
Лятна почивка
93937
Лятна почивка
  • Лятна почивка
Най-добрият начин да си починат телата и умовете ни по време на летния отпуск е да бъдем колкото се може по-дълго сред природата. Това каза в рубриката на Дарик – „Промяната“, преподавателят по йога и духовни практики и директор на Пловдивския културен институт Марияна Стракова. Природата е начин да заредим тялото на всички нива и най-вече да заредим сетивата си. Чрез нея можем да се обърнем малко повече навътре, да усетим какво се случва в нашия вътрешен свят.

"Как мислим, как самият ум проектира начина, по който живеем – това са т.нар. постоянни „говорилни“ вътре в нас; да опитаме да наблюдаваме повече протест ли има вътре в нас, защото това, което мислим, на практика се интегрира в нашето поведение."

Друго, което можем да направим за себе си, е да си подаряваме поне по един час на ден, в който да оставаме в абсолютна тишина. В тази тишина обаче не трябва да си ползваме телефона, да гледаме телевизия, да слушаме музика и дори да четем книга, категорична беше Стракова.

Целта е да останем в състояние на притихване, в което да наблюдаваме точно този процес на преминаване на мисли вътре в нас, да уловим неща, които в забързаното ежедневие ни убягват.

Следващата седмица е Международния ден на йога – 21 юни. Той ще бъде отбелязан подобаващо на 24 юни – събота, за да се включат колкото се може повече практикуващи. Домакин за града под тепетата е Пловдивският културен институт. Всички събития на 24-ти са с вход свободен.

Чуйте цялото интервю в приложеното аудио.