/ Дарик Добрич
Общинското "Социално предприятие за хора с увреждания" в Пловдив отвори онлайн магазин и сайт, от които може да се пазаруват артикули от текстил, стъкло и керамика, произведени в ателиетата на предприятието.

В момента се предлагат над 250 продукта, а също така могат да се правят заявки за ръчно изработени керамични бижута и значки, рисувани стъклени коледни играчки и текстилни изделия като спални комплекти, покривки и домакински аксесоари.

В предприятието работят 26 души, а разрастването му ще позволи повече хора със специални потребности да реализират своите възможности и да дадат своя принос за икономиката на града и страната.

Пловдивчани с увреждания ушиха 2000 предпазни маски

Общинското предприятие е създадено преди две години със средства от ОП "Развитие на човешките ресурси", но вече предлагат богат асортимент от продукция и е в помощ на дейността на общината. В ателиетата му се шият знамената, които красят улиците и площадите, също така се изработва постелъчно бельо за общинските болници, детски градини и ясли.

В началото на лятото предприятието откри и своя първи магазин, в пешеходния подлез до хотел "Тримонциум". Подготвя се и отварянето на магазин с арт ателие в квартала на творческите индустрии - "Капана", посочват още от общината.
БТА