/ Данислава Вълкова, Община Пловдив
Общинското социано предприятие за хора с увреждания в Пловдив пренастрои производството си
Пловдивчани с увреждания също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение в България  общинското "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" е пренастроило производството в шивашкото си ателие, като произведе първите  2 000 предпазни маски за многократна употреба. Те са не само необходими, но и красиви. Трислойни, перат се на висока температура. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19. 

Данислава Вълкова, Община Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев отидоха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата и за бързата пренастройка на производството от сувенири и бижута към защитни маски.

Предприемчив пловдивчанин произвеждал фалшиви маски, продавал ги по интернет (СНИМКА)

Проектът стартира преди две години, след като  Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" отвори схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

Борисов: Магазините сутрин само за възрастни, в градовете да се проверява кой къде отива (ВИДЕО)

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.