/ pixabay.com
Мъжът продавал маските по 14,99 лв. за бройка
Маски по 15 лв. надомно производство, продавал предприемчив пловдивчанин, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Негов приятел пуснал обява в Интернет за продажба на маските. 

След подаден сигнал от мъж, който попаднал на обявата в интернет платформата bazar.bg, Икономическа полиция - Пловдив се задействала и започнала проверка.

Започнаха проверки за спекулативни цени и в Пловдив

Според информацията в обявата маските са 4-слойни, с вграден филтърен плат и предпазват от коронавирус. Обявената цена е 14.99 за брой. При покупка на три маски цената пада до 12.99 лв. за бройка, а при 5 маски - до 9.99 лв. за брой. 

ОДМВР-Пловдив

В хода на извършената проверка от полицейските служители са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение и липсата на предпазни средства на пазара.

Задържаха хиляди маски и опаковки с антибактериален гел на Капитан Андреево

Оказало се, че маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който доскоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел - 20 годишен младеж от смолянското село Борино, качил обявата в интернет.

Прокуратурата погва спекулантите на стоки от първа необходимост

Още с публикуването на обявата в интернет платформата за продажба, мъжете успели да продадат всички изработени надомно 240 броя маски.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура.

От ОДМВР Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита. "Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сертифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет", съветват от пловдивската дирекция.