Пловдивският митрополит ще благослови Славчо Атанасов
Пловдивският митрополит ще благослови Славчо Атанасов / netinfo

Пловдивският митрополит Николай лично ще даде благословия на кандидата за кмет на ГЕРБ-ВМРО Славчо Атанасов в покоите си в двора на църквата „Св. Марина". Преди това двамата ще да разговарят на четири очи по различни проблеми на църквата и гражданството. Срещата е по инициатива на Славчо Атанасов, каза за Дарик Негово Високо Преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

“Който пожелае ще го приема и ще го благославя, допълни владиката. Това не е намеса в светските дела, тук става въпрос за желанието на един християнин, който иска да ме посети в митрополията, подчерта митрополитът. Той заяви, че на всеки кандидат, който потърси благословията му, ще пожелае благословен от Бога успех.

Следобед Славчо Атанасов и новият кандидат за кмет на „Тракия” Гиньо Матев ще връчат Патриотичен наръчник на ученици от 12 клас от тракийските училища по повод Празника на независимостта - 23 септември. В 19 ч. в концертната зала на пл. Централен ще се състои премиера на документалния филм за Хан Крум „У дома” и концерт на ансамбъл „Сите българи заедно” с ръководител Николай Григоров.