/ iStock/Getty Images
Нов вид наркотично вещество заловиха в момент на сделка полицейските служители в Труд, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Криминалистите получили оперативна информация за разпространение на наркотици и веднага организирали полицейска акция. 

Нов вид наркотик прави зависимите агресивни (ВИДЕО)

По време на акцията е задържан 31-годишен жител на село Калековец. Мъжът бил заловен, докато се опитвал да продаде дрогата. При последвалия обиск на жилището на младия мъж, униформените иззели парче зелено-кафявов ещество и суха тревиста маса със специфичен мирис.

ОДМВР-Пловдив

След проведената химическа експертиза в Криминалистичната лаборатория в Пловдив, било установено, че веществото е смес от хашиш и синтетичен канабиноид-пико. То наподобява топка пластилин и е с тегло близо 20 грама. Намерената суха тревиста маса пък била марихуана.

Нов вид дрога у нас: Може да убие само с едно вдишване

Експерти поясниха пред DarikNews, че подобни комбинации от нароктици се правят, за да се прикрие дрогата или пък тя да не отговаря на регистрираните в нормативните документи наркотични вещества. В случая обаче най-вероятно задържаният ще отговаря за притежание на два вида дрога, добавиха разследващи.

Опасна тенденция: Ученици използват капки за очи като дрога

За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. В районното управление е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл 354 а ал 1 пр 1 от НК.