Откриват куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много”
Откриват куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” / netinfo
17- ият международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много" се открива в Пловдив следващата седмица. На него ще бъдат представени 16 чужди и български постановки за деца и възрастни. Цените на билетите са 3,50 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

По време на фестивалните дни ще бъдат представени три премиери. На откриването, което е на 3-ти септември от 19 часа, театърът домакин ще представи за първи път пред публика „Малкият принц”, спектакъл за възрастни с деца, както го определя гост-режисьорът от Санкт Петербург, Руслан Кудашов. Втора премиера е представянето на книгата на основателя на фестивала Ешуа Моис Бело - „Красотата на грозната кукла”. В Деня на Съединението Болшой театър кукол ще представи постановката „Холстомер”.

По време на конкурсната програма на фестивала ще бъдат представени и български постановки, които се радват на най-голям успех – “Госпожа Фантазьорка” моноспектакъл на Румен Гаванозов, “Папагалчето Рони”, както и спектакълът, спечелил наградата ИКАР за куклена постановка – “Студено” на театър „Никой”, заяви директорът на кукления театър Виктор Бойчев.

В Стария Пловдив, като съпътстващо събитие на феста, ще бъде открита изложба на куклените стенографи от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” с преподавател проф. Мая Петрова.