/ Thinkstockphotos
Домашна оранжерия за отглеждане на канабис разкриха служители на Районното управление в Раковски, съобщиха от пловдивската полиция. При проверка на адреса на 39-годишен жител на града, в една от стаите са открити 8 саксии с насаждения от рода на конопа и уреди, ползвани за обособената вентилационна, отоплителна и осветителна система. Допълнително са иззети растителни препарати, електронна везна и гриндер, както и суха тревиста маса с тегло над 6.4 грама.

С полицейска заповед мъжът е отведен в районното управление за едно денонощие, образувано е бързо производство. След доклад на материалите в районната прокуратура, мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.

Междувременно двама млади асеновградчани били задържани в хода на специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотични вещества, съобщиха още от полицията. По време на полицейска проверка в района на жп гара в града, 20-годишна криминално проявена и осъждана изхвърлила на земята пакетче със съмнително съдържание.

Плик с подобно вещество бил открит и при последвало претърсване в жилището й, обитавано заедно с 24-годишен младеж. Експертна справка показала, че иззетия наркотик е амфетамин с общо тегло около 41 грама. Двамата са задържани за срок до 24 часа.